25. maj 2015

Bog tag #1: Boglige ultimatummer

Jeg er blevet tagget af de søde piger, Ida fra Tanker om sprog og Louise fra Det fiktive univers, til at svare på dette tag omkring boglige ultimatummer. Jeg har besluttet at lave indlægget på dansk for en gangs skyld. 
De fleste som besvarer dette tag har valgt at lave videoer. Jeg har valgt at lave det skriftligt, da jeg simpelthen ikke har ordentlig udstyr til at filme, beklageligvis.

Anyways, her kommer mine svar!


Spørgsmål 1: Vil du helst udelukkende læse trilogier eller læse enkeltstående bøger?
Dette spørgsmål var ved første øjekast let at svare på, nemlig at jeg helst ville læse enkeltstående bøger. Men serier som Brandon Sandersons Mistborn trilogi trækker mig lidt i en anden retning. Dog må jeg nok konkludere, at jeg har læst mange flere enkeltstående bøger, som jeg holder af, og desværre en del mindre trilogier som har fanget mig på samme måde. Nu er det jo også "trilogier" og ikke nødvendigvis længere serier der spørges om...så det gælder vel ikke Harry Potter, Game of Thrones, osv. vel? Så ville jeg være endnu mere i tvivl. Men. Jeg ville vælge enkeltstående bøger.

Spørgsmål 2: Vil du helst udelukkende læse bøger af mandlige forfattere eller kvindelige forfattere?
Jeg tror faktisk jeg læser flest bøger af mandlige forfattere og det ville nok være mit umiddelbare valg, når jeg tænker på forfattere som Brandon Sanderson, Neil Gaiman og Haruki Murakami. Det er dog ikke helt så let, da der jo også er mange kvindelige forfattere som J.K. Rowling og... Ja, her løb jeg faktisk allerede tør for kvindelige forfatter som virkelig rammer mig, så svaret er vidst klart. Mandlige forfattere. 

Spørgsmål 3: Vil du helst udelukkende købe bøger hos boghandlere eller hos online forhandlere?
Jeg elsker at bevæge mig rundt i en boghandel og lade hænderne stryge over smukke forsider, men samtidig finder jeg ofte udvalget utilstrækkeligt - specielt i danske boghandlere. Når jeg har rejst og fundet boghandlere, har jeg næsten altid fundet det jeg søgte eller opdaget nye smukke udgaver eller udgivelser jeg ikke kendte til. 
Så kunne jeg vælge at få de udenlandske boghandlere til at erstatte de danskes udvalg, havde jeg valgt fysiske boghandlere. Men med det udvalg vi, desværre, har i danske boghandlere må jeg vælge online forhandlere. Jeg kan ikke nøjes med det, der står på hylderne. Jeg vil have muligheden for både at finde den rette udgave til min samling, men også kunne søge rundt efter diverse anbefalinger jeg får mig fra tid til anden.

Spørgsmål 4: Vil du helst have at alle bøger bliver filmatiseret som film eller som TV-serier?
Det er et svært spørgsmål. Jeg er ofte blevet skuffet af filmversioner, da jeg synes der må skæres for meget fra for at holde handlingsforløbet inden for tidsrammen. Jeg hælder derfor mest til TV-serier. Det skulle i så fald ikke være flere sæsoner lange filmatiseringer (medmindre det selvfølgelig er over en serie af bøger), men i stedet mini-serier eller en enkelt sæson. Det betyder dog ikke, at der ikke er nogle helt fantastiske filmatiseringer ude omkring: Harry Potter, Ringenes Herre, Charlie og Chokoladefabrikken for blot at nævne nogle få. 

Spørgsmål 5: Vil du helst læse fem sider om dagen eller fem bøger om ugen?
Jeg tror de fleste bogelskere ville ønske at de kunne sige fem bøger om ugen, da fem sider er alt, alt for lidt. Men hvis jeg skal være realistisk, med min hverdag, studie, arbejde, og venner, så må jeg svare fem sider.

Spørgsmål 6: Vil du helst være professionel boganmelder eller professionel forfatter?
De fleste jeg har set svare på dette spørgsmål har svaret, næsten uden tøven, at de helst vil være forfatter. Jeg er faktisk meget i tvivl. Selvom jeg elsker at skrive, har jeg ingen inspiration til at kunne skrive en hel roman. Jeg har tit leget med idéen om, hvad en potentiel bog af min hånd skulle omhandle, men jeg må altid indse at jeg hverken har tålmodigheden eller idéerne til at det vil ske. Derfor vil jeg nok svare boganmelder. Der vil jeg kunne fordybe mig i bog efter bog og få lov at reflektere over hvad jeg ville skrive om, dog med nogle retningslinjer.

Spørgsmål 7: Vil du helst udelukkende læse dine tyve yndlingsbøger igen og igen eller læse nye bøger og aldrig genlæse noget, du havde læst før?
Jeg er ikke den store genlæser, pånær lige Harry Potter-serien og Tamora Pierces 4 x 4 bøger som jeg begge har læst gang på gang. Jeg tror dog jeg ville vælge kun at læse noget nyt, da jeg jo allerede har læst de potentielle genlæsningsbøger, og derfor vil de altid være ved mig, hvis de har gjort indtryk nok. Selvom det dog er hårdt at tænke på at skulle give afkast på at læse om Hogwarts, magi og det fantastiske univers. Puha. 

Spørgsmål 8: Vil du helst være bibliotikar eller boghandler?
Jeg tror helst jeg ville være boghandler. Ikke i en butik som Bog og Idé, men nærmere K. F. Møller på Store Torv i Aarhus, eller en anden hyggelig, stemningsfuld boghandel. Jeg ville elske at kunne anbefale bøger til kunder samt se dem tage dem med sig hjem, næsten som en lille gave.

Spørgsmål 9: Vil du helst udelukkende læse bøger fra din favoritgenre eller læse bøger fra alle genrer undtagen din yndlingsgenre?
Jeg ved ikke om jeg har en decideret yndlingsgenre. Jeg læser meget fantasy, eventyr og lignende men også mange magisk realisme bøger, klassikere, m.m. Men lad os sige, at fantasy/eventyr var min favorit genre, så ville jeg nok vælge at udelukkende læse bøger fra min favoritgenrer. Jeg elsker at blive draget ind i nye, spændende universer og leve mig ind i skøre, magiske historier. 

Spørgsmål 10: Vil du helst udelukkende læse fysiske bøger eller e-bøger?
Dette spørgsmål er slet ikke svært for mig, da jeg aldrig nogensinde har læst en e-bog. Helt klart fysiske bøger.Ingen kommentarer:

Send en kommentar