5. oktober 2016

Måneden der gik: September


Bloggen har været helt stille i september, og det er der mange grunde til. Jeg har haft en underlig måned, med mange trælse ting der har påvirket mit humør i nedadgående retning, men samtidig har jeg også haft umådeligt travlt og alligevel formået at holde mig igang.

September har på én gang drevet forbi mig i al hast, men samtidig har det været en måned der har føltes helt uendelig. En af de ting, der især har slået mig lidt omkuld, har været at mit studie lige nu slet ikke siger mig noget. Jeg er på profilsemester, og har lige nu fag jeg ikke føler er relevant for mit videreforløb overhovedet. Så jeg sidder egentlig bare og venter på det er overstået, så jeg kan få lov at gå igang med at skrive speciale efter jul. Det er både umådeligt frustrerende ikke at bruge sin tid på noget man ikke bryder sig om, og så får jeg ovenikøbet virkelig dårlig samvittighed, da jeg altid har læst på universitetet efter det princip, at jeg kun skulle gøre det, så længe jeg synes det er sjovt. Og det gør jeg ikke lige nu. Men uanset hvilke andre muligheder jeg ville tage på mit profilsemester, ville jeg sandsynligvis stå i den situation, da der ikke rigtig er nogle fag der kommer til at ramme mine fagkombinationer. Og selvom de på fagene giver udtryk for, at vi skal bruge vores tidligere viden fra uni, så giver det desværre ikke super meget mening i det jeg sidder og laver. Så.. Min motivation til studierne for tiden er ikke-eksisterende.

Ved siden af er jeg dog for alvor i denne måned begyndt på mit nye arbejde i brætspilsbutikken Games. Jeg arbejder der én dag om ugen i omtrent 8 timer, og det er bare så hyggeligt! Mine kollegaer er super søde, og selvom dagen er lang, flyver tiden afsted. 

Men når jeg så ikke har arbejdet eller lavet nogle af de mange andre ting der gør, at september har været så travl, har jeg ikke lavet andet end at ligge i min seng under dynen. Jeg har set næsten halvdelen af Friends igen, på trods af at det ikke er længe siden jeg sidst så det. Men mit hoved har ikke kunne rumme noget som helst. (Jeg vil ikke lige gå mere ind i alt det, der ikke kører så godt for tiden - life, you know? - men nu fik i lige et lille indblik).

Men jeg har købt mig en klarinet!!! Samt endelig fået rykket rundt på mit værelse, og udskiftet mit vakkelvorne skab. Så lidt solstråleøjeblikke har september dog også budt på.Jeg har dog haft enkelte dage hvor læsningen har sneget sig ind, som et pusterum og virkelig hjalp mig til at slappe af. Så i får alligevel lige en kort opsummering.

I september har jeg læst
Resten af "Assasin's Quest" af Robin Hobb som er en over 800-siders lang fantasy fortælling, som jeg påbegyndte i august. Det er den tredje bog i The Farseer Trilogy, og jeg er simpelthen helt forelsket i universet. Selvom bogen tog mig et godt stykke tid at komme igennem, var den alt tiden værd. Det var lige før, at den tredje bog her var den jeg følte mig bedst hjemme i, netop på grund af dens længde. Man kom nemlig helt ned under huden på karaktererne, fik forklaret en hel masse ting og...ja, jeg blev bare afhængig af at læse om Fitz og the Fool og planlægger allerede hvornår jeg skal læse videre i Robin Hobbs bøger (de skulle vidst alle fortsætte i samme univers, blot følge andre karakterer). Hvis i er til komplekse fantasy historier, så kan jeg virkelig anbefale jer at læse hendes bøger! 5/5 stjerner.

Derudover læste jeg "The Vegetarian" af Han Kang som jeg skulle læse med min læseklub. Dog har vi ikke haft tid til at mødes og diskutere bogen endnu, så jeg vil ikke gå alt for meget i detaljer her. Dog vil jeg sige, at jeg virkelig blev overrasket, overrumplet og forarget da jeg læste bog. Og flere følelser tilmed. Det er en barsk historie, men samtidig også en sart fortælling. Jeg kunne ikke regne ud, hvor historien tog mig hen, og jeg blev hele tiden overrasket. Det eneste jeg kan tænke på er, at jeg har lyst til at læse mere litteratur af Han Kang, og andre koreanske forfattere, da det virkelig er spændende. 4.5/5 stjerner.

Sidst men ikke mindst har jeg læst "The Murder On The Orient Express" af Agatha Christie. Jeg har længe gerne ville læse bogen, da jeg virkelig hygger mig med at læse mordmysterier ("hygger" virker som et underligt ord i denne sammenhæng, men oh well...)! Jeg spillede for noget tid siden det helt gamle brætspil som er baseret på romanen, hvor man selv skal forsøge at løse mysteriet ved at få hints fra de forskellige passagerer på toget. Og det er svært, indviklet og noget så spændende! Derfor havde jeg længe tænkt jeg skulle forsøge mig med bogen og se hvordan det fungerer. Og selvom den ikke var så gyselig som jeg måske havde håbet på, er jeg helt vild med tiden den foregår i, Hercule Poirots tilgang til mordsagerne og føler mig underholdt af Agatha Christies skrivestil. Jeg har helt sikkert tænkt mig at udforske mere af hendes litteratur. 4/5 stjerner.


Efter Agatha Christie, var jeg i humør til lignende mysterier og samlede derfor "A Study In Scarlet" af Sir Arthur Conan Doyle op i den smukke Barnes and Nobles Leatherbound Classic som jeg fik til min fødselsdag i begyndelsen af august. Jeg færdiggjorde den ikke i september, men er tæt på slutningen nu, og jeg hygger mig så meget med Sherlock Holmes og Watson! 

Månedens bedste læseoplevelse
Det må nok enten være afsluttelsen på The Farseer Trilogy. Den fyldte meget i min måned, og jeg følte mig hjemme hver gang jeg tog bogen op.
Dog synes jeg helt sikkert også at "The Vegetarian" af Han Kang ramte noget i mig, som jeg ikke helt kan beskrive.

Månedens sang
Jeg har hørt meget af det samme som jeg plejer at lytte til, i denne måned. Dette sandsynligvis fordi at jeg ikke har haft det super godt, og så finder jeg en form for tryghed i musik - specielt noget, jeg kender rigtig godt.
Så månedens sang er nok "Which Witch" af Florence + The Machine. Det er egentlig kun et demo nummer på hendes nyeste plade, men selvom den stadig er rå i sin udførsel og ikke er helt gennemarbejdet, så har den så meget følelse og power, at den virkelig går rent hjem hos mig og bliver et af mine yndlingsnumre på cd'en. Jeg kan desværre ikke finde et link til sangen på YouTube, men hvis du er interesseret kan den findes på albummet How Big, How Blue, How Beautiful.

Et andet lille sjovt indslag i forhold til musik: I september har jeg spillet Risk med to af de bedste gutter, som er noget vi startede så småt med i sommerferien på vores cykeltur (før vi cyklede fra vestjylland, vel og mærket), og har tænkt os at gøre nogle gange om måneden. Til det har vi haft en Epic Playlist til at spille i baggrunden, som blandt andet indholder musicscoren fra Ringenes Herre, Pirates of the Caribbean, Star Wars, m.m. Det giver virkelig et lag til Risk spillet, når man drager i kamp!

Den kommende måned: Oktober
Jeg håber på, at selvom dagene kun bliver mørkere i oktober, at jeg kan finde noget ro i min hverdag og få noget motivation til ting igen. Der er bare nogle ting, der skal styr på. 
Dog byder oktober på nogle spændende ting: Jeg er lige kommet med i KaserneRevyens band som sanger, og vi begynder at øve i denne måned. Der er efterårsferie, hvor jeg skal arbejde en masse i Games butikken, og det bliver hyggeligt! Oktober byder også på en Halloween-fest nede på studiet, samt forhåbentlig en masse hyggelig stunder.
Og så er oktober jo også tiden for dette halvårs Deweys 24hour Read-a-thon, som jeg glæder mig til at deltage i endnu engang. Jeg går allerede og leger med idéer til hvad jeg skal læse og har sørget for at jeg ikke skal op og synge i kirken (jeg arbejder som kirkesanger i Hasle kirke) søndag morgen, som jeg gjorde i foråret.

Jeg håber i har haft en god september, med studiestart og hvad den ellers har bragt med sig.

(Forresten: Jeg har ikke haft tid og overskud til at tage vilde billeder, så jeg har genbrugt nogle fra månedens løb. Så de der følger mig på Instagram vil nok have set de fleste før)2 kommentarer:

 1. Hyggelig opsamling - og skægt med musikken, jeg får lyst til at se Starwars og LOTR med det gråvejr vi har :D

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh ja, de er også bare helt ideelle til årstiden :D

   Slet