22. oktober 2016

Dewey's Read-a-thon #3: En løbende opdatering

Så er det igen ved at være tid til det halvårlige Deweys 24 hour Read-a-thon...faktisk er det om ca. 2 timer at startskuddet lyder! - Og jeg glæder mig.

Jeg har deltaget 3 gange før, og det er en virkelig hyggelig tradition at hive 24 timer ud af kalenderen og sætte det af til læsning. Jeg er helt vild med det. Der følger så mange hyggelige stunder med: Man kan følge med på Instagram og rundt på forskellige blogs, og der spises snacks og hygges i uldsokker og natbukser alle de 24 timer. Det er virkelig en skøn måde at afslutte efterårsferien på inden hverdagen starter igen på mandag.


I dette indlæg vil jeg løbende opdatere undervejs, så følg med her for at følge mit læsedøgn!


Hvor kan jeg følge jeres læsning? Glæder i jer også til at komme igang?

_________________________________________________________________________________
Antal sider læst: 790
Antal bøger læst: 412:00
Jeg har planlagt en læsestak, dog er det en meget overambitiøs stak, så jeg kommer helt sikkert ikke igennem dem alle. Men jeg har tænkt mig at tage ud fra denne bunke af skønne bøger (forhåbentligt), og se hvad jeg er i humør til undervejs. Det eneste jeg med sikkerhed ved, er min startbog...

"Miss Peregrine's Home For Peculiar Children" af Ransom Riggs
Jeg vil lægge Read-a-thon'et ud med denne bog. Jeg glæder mig til at læse den; den ser så indbydende ud med sine dystre billeder og forside.
Det var meningen jeg skulle synkronlæse bogen med Ida fra Tanker om sproget her kl. 14:00, men desværre kunne Ida ikke nå at få fat på bogen. Så det må vi gøre en anden gang.

"Harry Potter and the Philosopher's Stone" (Illustreret) af J.K. Rowling
Jeg fik denne smukke sag i fødselsdagsgave i august og jeg har bare ventet på det rette øjeblik at gå igang med at genlæse Harry Potter-serien, og så lægge ud med den illustrerede udgave af den første bog. Jeg tror den vil passe godt til de sene timer i Read-a-thon'et, og måske også de tidlige morgentimer. Så det er en jeg vil tage fat i, når øjnene bliver tunge og jeg trænger til at vende "hjem" til Hogwarts' trygge rammer for en stund i selskab med Harry, Ron og Hermione.

"The Walking Dead: Miles Behind Us" Vol. 2 af Robert Kirkman, Charlie Adlard og Cliff Rathburn
Sidste Read-a-thon læste jeg vol. 1, og det var et dejligt afbræk fra de store romaner. Jeg har endnu ikke fået læst vol. 2, så jeg planlægger at læse den i denne omgang. Det er rart med noget letlæseligt ind i mellem andre bøger. Og jeg tænker at bruge den, hvis jeg sidder og er i tvivl om hvilken jeg vil tage fat i som den næste. Det går jo rimelig hurtigt at læse en graphic novel ;-)

"Dark Matter" af Blake Crouch
Det skulle være en uhyggelig thriller i stil med netflix-serien Stranger Things, og jeg tænker at den både passer rigtig godt til oktober måneds mørke timer, samt så skulle den være så fængende, at den hurtigt er læst. Jeg ved ikke om jeg når til denne, eller om jeg hellere vil læse videre i "The Butcher's Hook" af Janet Ellis som jeg er igang med. Nu må vi se.

De sidste bøger i min stak er jeg lidt i tvivl om. Jeg har valgt et par Little Black Classics da jeg tænker de er gode til et Read-a-thon. Måske jeg får lyst til at tage fat i en af dem. Umiddelbart bliver det enten "The Robber Bridegroom" af Brothers Grimm og/eller "Lord Arthur Savile's Crime" af Oscar Wilde.


Der er som sagt kun 2 timer til det går igang. Jeg kan næsten ikke vente!


13:55
Nu er der kun 5 minutter til at læsere verden over griber deres bøger, skænker en kop varm te og sætter sig til rette. Jeg sidder selv klar og venter spændt på at kl. slår 14:00. Jeg starter som sagt med "Miss Peregrine's Home For Peculiar Children" af Ransom Riggs.

God læsning allesammen!


16:43
De første par timer er nu gået og jeg har klikket lidt rundt for at se hvordan det går med alle jer derude, og fået læst de første 143 sider i "Miss Peregrine's Home For Peculiar Children". Den er virkelig fin og dyster indtil videre, og jeg glæder mig til at læse videre og se hvor historien bærer mig henad.

Efter en kort lille pause på Instagram og forskellige blogs vil jeg endnu engang fylde mit Lille My krus med dampende grøn chai te og vende tilbage til bogen.


20:03
Jeg har netop vendt den sidste side i min første bog, og det var virkelig en fin og nervepirrende læseoplevelse. Selvom jeg er sindssygt sulten, så kunne jeg ikke nænne at lægge bogen fra mig. Det var en virkelig fin fortælling og jeg vil helt sikkert læse videre.
Nu vil jeg til gengæld holde en lille pause med et afsnit Dexter mens jeg spiser lidt aftensmad. Derefter vil jeg catche lidt up på andre læsere, for dernæst at påbegynde "The Walking Dead: Miles Behind Us" (vol. 2).

Jeg håber det går godt med jeres læsning!


22:29
For få minutter siden færdiglæste jeg "The Walking Dead: Miles Behind Us". Det var ikke den vilde læseoplevelse, men det gjorde godt til formålet: Jeg manglede en letlæselig bog efter "Miss Peregrine's..." som kunne føre mig videre fra den magiske verden til en ny bog. Jeg debaterer dog med mig selv om jeg som det næste skal give mig i kast med en Little Black Classics bog, i dette tilfælde "Lord Arthur Savile's Crime" af Oscar Wilde, eller om jeg skal læse lidt i den smukke illustrerede udgave af Harry Potter. Jeg tror først og fremmest jeg lige skal have lidt vand i hovedet, da jeg kan mærke trætheden efterhånden. Jeg håber på at kunne fortsætte i hvert fald et par timer endnu, men nu må vi se.

Begynder i også at kunne mærke trætheden snige sig ind? Hvordan kæmper i imod dynerne og drømmeland?


05:26
Jeg måtte opgive og bukke under for trætheden omkring kl. 23:45, da ordene på siderne af "Lord Arthur Savile's Crime" begyndte at kage rundt for mig. Dog satte jeg en alarm her til kl. 05.00. Nu har jeg kigget rundt på forskellige blogs og set hvordan det går med jer andre, og hvor er i allesammen mega seje! Jeg har lige lavet en kop kaffe og tændt et stearinlys, og vil nu pakke mig ind i en dyne og sætte mig i min læsekrog og færdiglæse den lille sorte klassiker. Derefter står den på Harry Potter her i morgentimerne!

Er der nogle af jer, der holdt natten ud?07.06
Morgentimerne passerer stille. Jeg har lige spist et rundstykke med ost, da jeg fik en smule kvalme. Jeg tror det var en kombination af træthed og sult, så måtte lægge bogen fra mig i et øjeblik. Nu føler jeg dog, at jeg har noget ny energi og vil gribe Harry Potter igen. Siden sidst har jeg færdiglæst "Lord Arthur Savile's Crime" og læst ca. 40 sider i Harry Potter. Det er nu hyggeligt at sidde fordybet i bøger mens verden står stille og lidt efter lidt vågner op.


09:52
Jeg synes morgentimerne er hyggelige, men nøj, hvor synes jeg også mine øjenlåg er tunge. Jeg har læst ca. 100 sider mere i Harry Potter siden sidst og holdt en lille pause. Jeg tror jeg vil brygge noget te og spise et halvt rundstykke mere mens jeg lader op til at fortsætte.


12:20
Så blev jeg også helt færdig med "Harry Potter and the Philosopher's Stone" i den illustrerede udgave. Det var virkelig en fin oplevelse at have illustrationer med og gav noget nyt til historien. Jeg er vild med det og de smukke billeder.

Jeg ved ikke hvor meget mere jeg når at læse. Jeg skal nemlig til en fødselsdag kort efter Read-a-thon'et slutter, så jeg skal gøre mig lidt klar. Tænker at jeg tager et bad nu her, og så kan det være at jeg sniger en enkelt Little Black Classics ind eller et par kapitler i en anden bog. Nu må vi se, hvad jeg når!

Jeg håber det går godt med jer alle og at i nyder og får udnyttet den sidste slutspurt! :-)


12:57
Jeg tror jeg konkluderer, at jeg ikke får læst mere i denne omgang. Jeg gider ikke til at starte på noget nyt og er ikke lige i humør til at læse videre i "The Butcher's Hook" af Janet Ellis som jeg ellers er igang med.

Så her kommer en kort opsamling:

Efterårets Read-a-thon har været noget så hyggeligt! Jeg har virkelig nydt at dedikere 24 timer til læsning og jeg er ganske tilfreds med det jeg har nået. Jeg har i alt læst 790 sider i dette Read-a-thon, og dette fordelt på fire bøger. Jeg kunne måske godt have sneget mig et stykke over de 800 hvis jeg brugte den sidste tid, men sådan bliver det ikke i denne omgang. Mit mål var at hygge mig, få nogle gode læseoplevelser med på vejen og så (hvis muligt) læse mere end hvad jeg gjorde ved sidste Read-a-thon - og det gjorde jeg! Godt nok ikke så meget, men dog mere. 

Jeg har snacket af nogle nachos, ananas og smarties samt få Dracula bolsjer, og spist lasagne til aftensmad. Jeg har drukket te i lange baner og enkelt god stor kop kaffe til at vågne op på. En cola er det også blevet til for at få et skud sukker indenbords.

Bøgerne jeg har læst har været meget forskellige, men alle virkelig fine. Specielt var jeg vild med "Miss Peregrine's Home For Peculiar Children" af Ransom Riggs. Den var virkelig fin og satte mit læsedøgn igang på bedst mulige måde. Derudover er det jo altid hyggeligt at blive genforenet med Harry, Ron og Hermione på Hogwarts, og det var en stor fornøjelse at genlæse bogen - denne gang med dertilhørende illustrationer. Det var virkelig et godt Read-a-thon valg, synes jeg. 

Jeg fik også læst min første "bog" af Oscar Wilde i form af en Little Black Classic, og den var virkelig modbydeligt komisk, med sit tunge emne og vittige skrivestil. Jeg skal helt sikkert læse mere af ham.

Sidst men ikke mindst læste jeg "The Walking Dead: Miles Behind Us", som ikke var en storslået læseoplevelse, men fungerede perfekt som et afbræk mellem bøger. 

Jeg er generelt ganske tilfreds med hvad jeg har nået og har nydt at læse de forskellige bøger så intenst, som man kun gør, under Deweys Read-a-thon. Og sidst men ikke mindst har jeg virkelig nydt at følge med rundt omkring hos alle jer andre. Jeg synes virkelig det er sådan en hyggelig dag og det er så rart at kunne mærke bogglæden rundt omkring.

Jeg håber i har haft et fantastisk læsedøgn, og at i giver den en sidste skalle her den sidste time :-)

34 kommentarer:

 1. Spændende læsestak! Glæd dig til "Miss Peregrine's Home For Peculiar Children" - den er god.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - jeg glæder mig også til at tage hul på den.
   Er du ellers klar? :-)

   Slet
 2. Orv, skøn bogstak! Og meget efterårspassende, faktisk!

  jeg glæder mig til at følge dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også lidt det jeg gik efter! Der er ikke noget hyggeligere end læsning her i efterårstiden! :-)

   Slet
  2. Nej, præcis. Jeg får også bare lyst til at gå i hi, så snart kalenderen siger oktober. Måneden passer så fint med dyner, varm te og stakkevis af bøger. Ah!

   Spændende du læser 'Miss Peregrine'. Jeg kan huske jeg i sin tid var meget irriteret over den måde, billederne blev inddraget på – men, altså. Konceptet er jo fantastisk. Skal du se filmen?

   Slet
  3. Jeg synes faktisk det fungerede rigtig fint med billederne. Det var en spændende bog!
   Jeg tænker jeg gerne vil se filmen også :)

   Slet
  4. Herligt at høre! Formatet er i hvert fald anderledes!

   Og ja, jeg vil også smaddergerne se filmen. Jeg tænker, Tim Burton kan forvandle den til noget helt særligt.

   Slet
  5. Jeg tror du har helt ret! Jeg plejer i hvert fald at være ret vild med hans film universer :)

   Slet
  6. Samme her!

   Og åh, du læser 'Lord Arthur Savile's Crime'? Den er SÅ god. Og vildt sarkastisk. Og sjov på sin egen måde. Jeg håber, du kan lide den!

   Slet
  7. Jeg synes den er super fin indtil videre! Dog måtte jeg erkende at trætheden vandt, da jeg begyndte at miste fokus. Jeg er på vej ud at sætte noget kaffe over og så fortsætte læsningen :)

   Slet
  8. Ah! Ja, sådan kan det gå. Jeg sad også og genlæste de samme sætninger igen og igen i går. Så ér man altså for træt!

   Jeg håber, kaffen hjalp :)

   Slet
  9. Det gjorde den helt sikkert! ;)

   Slet
 3. Åh, de andre har sagt det, men hvor er det bare en god bogstak! <3
  Det er i hvert fald nogle bøger, du ikke kan gå helt galt med. :-)

  Rigtig god fornøjelse og glædeligt readathon!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Malene, det håber jeg du har ret i!
   Jeg glæder mig til at følge din læsning. Du må også have rigtig god fornøjelse! <3

   Slet
  2. Mange tak. <3
   Fornuftigt med aftensmad og et afsnit af en serie - jeg oplever i hvert fald altid fornyet læseenergi efterfølgende! :-)

   Slet
  3. Lige præcis også det jeg håbede at få ud af det! Jeg har i hvert fald lige færdiggjort The Walking Dead, så lidt energi har det da givet :)

   Slet
  4. Hvor er det godt at høre! :-)
   Ellers er tippet kun: sukker, sukker og atter af sukker!
   I hvert fald er mine øjne stadig åbne (utroligt nok) og jeg tror kun, at jeg kan takke colaen. :P

   Slet
  5. Hvor er du sej! Jeg måtte desværre opgive og tage nogle timers søvn. Men nu er jeg oppe igen og snart igang! Skal lige ud af sengen og hente en kop kaffe ;)

   Slet
  6. Jeg nuppede også et par timer - i morgen skal også kunne hænge sammen jo. :-)

   Rigtig god morgenlæsning!

   Slet
  7. Netop ;) Jeg skal også til en fødselsdag senere i eftermiddag, så man kan jo heller ikke være helt død når man møder op :D

   Tak, og i lige måde!

   Slet
  8. Lige præcis!
   Det er dejligt at læse, at du har hygget dig - jeg har i hvert fald nydt at følge med hos dig! :-)

   Slet
  9. I lige måde, Malene! Det har været så hyggeligt at følge med :D

   Slet
 4. Det er så ærgerligt, vi ikke kunne synkronlæse Miss Peregrine. Øv øv øv. Næste gang er jeg klar!
  Jeg håber, du nyder den? Jeg glæder mig hvertfald til at høre, hvad du synes om den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er super ærgerligt - men sådan går det jo nogle gange. Den er rigtig god og fanger min opmærksomhed. Jeg glæder mig til at få læst den færdigt og se hvordan historien udvikler sig! :-)

   Slet
  2. Det er dejligt, den fanger dig! Det ser så hyggeligt ud i dit lille læsehjørne og mit dit My-krus <3

   Slet
  3. Jeg hygger mig virkelig også!

   Hvad med dig? Går det godt med læsningen?

   Slet
  4. Åh, hvor dejligt, at Miss Peregrine var så god! Hvordan er Walking Dead? Jeg har stadig ikke kunne opsnuse volume 4... Suk.
   Det går virkelig langsomt for mig lige nu. Men jeg hygger mig med det alligevel, og det er jo det vigtigste ;-)

   Slet
  5. Jeg synes Walking Dead var en ganske fin dog ikke den store læseoplevelse. Men den passede rigtig godt til Read-a-thon formatet!

   Det er altid det vigtigste at man hygger sig! Det lyder nu alligevel til at du da får læst nogle sider ;)

   Slet
 5. Jeg så Miss Peregrine i biografen for nyligt, og stik mod alle mine forventninger, kunne jeg virkelig godt lide den, så nu overvejer jeg bogen, som jeg ellers havde styrtet udenom. Jeg håber, du hygger dig med læsningen. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes virkelig bogen var god, så den kan jeg godt anbefale. Jeg tænker at jeg skal se filmen på et tidspunkt også :)

   Håber også du nyder læsningen!

   Slet
 6. Jeg måtte også overgive mig til søvnen, men sikke meget du får læst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu rart med nogle timers søvn så man kan få lidt fornyet energi!

   Ja, jeg synes også det går ganske godt - bedre end de sidste gange jeg har deltaget i hvert fald :) Jeg nyder i hvert fald læsedøgnet!

   Slet
 7. Uh, kvalme er ikke godt. Håber det hjalp med lidt mad? Ellers er HP sikkert en god kur ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det hjalp helt sikkert en smule. Dog synes jeg stadig jeg er meget træt. Men jeg laver mig lidt te og spiser en smule mere, så mon ikke jeg kan klare lidt mere Harry Potter? ;)

   Slet