4. november 2016

Måneden der gik: Oktober


Oktober har været en skør måned for mig. Der har været rigtig mange gode stunder med nogle af de allerbedste mennesker jeg kender, musik i lange baner, osv. Men det er også en måned, hvor jeg faktisk har haft det utrolig skidt. Jeg tænker, at jeg vil være ærlig her på bloggen, så i også forstår hvorfor der er så stille herinde og hvorfor læsningen ikke går som den skal for tiden.

Jeg har fået konstateret en depression og den er med til at fratage mig al motivation. Og det handler både om studie, at rejse sig fra sengen, komme ud af døren, osv. Og det går ud over mange ting, som jeg normalt lader op på at gøre, eksempelvis læse. Jeg har svært ved at koncentrere mig om noget som helst og svært ved at hanke op i mig selv. Men når jeg så endelig kommer afsted og ser nogle gode folk, så kan jeg glemme det for en stund, og hygge mig. Så det er ikke skidt alt sammen.

Men det har gået ud over både læsning og bloggen at mit humør og motivation er dalet markant over den sidste tid. Og jeg har besluttet, at jeg ikke vil presse mig selv til at læse eller blogge, men blot tage det som det kommer undervejs, når jeg har lysten og overskuddet til det.

Min måned har ellers været god på mange andre punkter. Jeg er kommet med i KaserneRevyen 2016/2017 i bandet som sanger, og vi er i oktober begyndt at øve. Det er super sjovt og helt vildt udfordrende, da jeg ikke er vant til at synge solistisk, men det er også bare en god oplevelse. Og så er menneskerne bare helt fantastisk søde.

Der har også været lejlighed til at klæde sig lidt ud i anledning af Halloween, da den årlige Halloween Fest blev afholdt på Musikvidenskab sidste fredag. Der klædte jeg mig ud som seriemorderen Dexter, og vi dansede til årets tutorband og hyggede os gevaldigt.

Jeg har nydt mange varme kopper ingefær-te, gået lange ture i det klare, sprøde efterårsvejr og nydt bladenes varme farver. Oktober har også budt på Dewey's Read-A-Thon, som jeg deltog i, og det var virkelig en hyggelig dag i læsningens tegn.


I oktober har jeg læst
4 hele bøger og to halve.

Jeg færdiglæste "A Study in Scarlet" af Sir Arthur Conan Doyle, som jeg startede på i september. Det var virkelig en god bog og jeg nyder virkelig mystikken og humoren i Sherlock Holmes historierne. 4/5 stjerner.

Dewey's Read-a-thon startede for mig med bogen "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children" af Ransom Riggs, som jeg længe har kigget efter, men egentlig havde besluttet at jeg ikke ville læse. Men hvor er jeg glad for, at jeg klikkede den hjem! Den var virkelig finurlig og god, og samtidig virkelig creepy til tider, som gjorde at den passede perfekt som oktober-læsning. 4.5/5 stjerner.

Dernæst læste jeg "The Walking Dead: Miles Behind Us" (vol. 2) af Robert Kirkman. Jeg har fået gode anbefalinger af graphic novel serien af Ida, og jeg læste første volume til forårets Read-a-thon. Jeg var ikke blæst bagover, men jeg synes helt sikkert den formår at holde spændingen og samtidig er den super dyster. 3/5 stjerner.

Jeg genlæste også en favorit, nemlig "Harry Potter and the Philosopher's Stone (Illustrated Edition)" af J. K. Rowling. Det var så hyggeligt at vende tilbage til Hogwarts i selskab med trioen. Jeg har længe gerne ville genlæse serien, og nyder virkelig at blive trukket ind i magiens verden. Jeg har allerede klikket "Harry Potter and the Chamber of Secrets" hjem i den illustrerede udgave, og jeg glæder mig til at læse den - og derefter læse resten af serien. No doubt - 5/5 stjerner.

Til sidst i Read-a-thon'et læste jeg en Little Black Classic af Oscar Wilde, nemlig "Lord Arthur's Savile Crime". Det var hyggelig læsning, tragikomisk og morsom. Det er det første jeg nogensinde har læst af Oscar Wilde, men jeg fik blod på tanden til at udforske mere af hans forfatterskab. 3.75/5 stjerner.

Før Read-a-thon'et begyndte havde jeg påbegyndt bogen "The Butcher's Hook" af Janet Ellis. Jeg nåede aldrig rigtig at læse den færdig i oktober, da læselysten ikke rigtig var til stede. Men jeg er stadig igang med den, og jeg synes den er rigtig fin, faktisk. Det går bare ikke så hurtigt. Jeg er ca. 200 sider inde og mangler knap 100 endnu.

Alt i alt har det været en god læsemåned, men meget af det har været på grund af Read-a-thon, som heldigvis var en dag, hvor jeg virkelig mærkede læselysten igen. Dog tror jeg, at jeg er i et mindre reading-slump, og jeg håber virkelig jeg kan komme over det her i november, da der er så mange bøger jeg gerne vil have læst her i efterårstiden.


Månedens bedste læseoplevelse
Jeg tror det må være "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children" af Ransom Riggs. Jeg var virkelig vild med den måde illustrationer og tekst gik hånd i hånd, og så synes jeg konceptet var både smukt og uhyrligt creepy. Jeg vil gerne læse videre, og se hvor serien bærer mig hen ad.

Selvfølgelig var gensynet med Harry Potter også en favorit, men det siger jo lidt sig selv ;-)


Månedens sang
Ja, jeg har faktisk ikke hørt særlig meget musik, udover når jeg har været på farten. Og der har det været Florence + the Machine og Toto, der har kørt. Jeg søger meget tryghed i musik, når jeg ikke føler mig på toppen, så jeg hører det velkendte.

Dog har vi med Revybandet øvet "Vent på mig" af Det Brune Punktum, og jeg havde helt glemt hvor god den er. Den gør mig simpelthen i så godt humør. Hør den her.
Den kommende måned: November
November har allerede budt på mange oplevelser, på trods af, at måneden kun lige er begyndt. Jeg har været til musical forestilling i Silkeborg sammen med 14 andre piger fra studiet, for at støtte op om vores super seje veninde Kirstine (aka Kisser), der spiller en af hovedrollerne i An Officer and a Gentleman, og hun var bare så god!

I onsdags var vi med revyfolk ude og se årets Medicinerrevy og om aftenen spillede sammenspilsholdene fra 2. årgang på musikvidenskab koncert med arrangementer de har lavet over velkendte numre.

Resten af november står på en masse øvning med revy - her også en øveweekend -, arbejde, kor og gode mennesker. Jeg forsøger at holde mig i gang med at lave ting jeg synes er sjovt og får brændt en masse energi af, så jeg kan sove om natten.

I eftermiddag er der koncertcafé på musikvidenskab, som også er noget af det hyggeligste, så denne weekend ser ud til at starte godt ud.

Jeg håber i har haft en dejlig oktobermåned, og har nydt de hyggelige stunder som efterårsvejret bringer med sig.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar