19. april 2016

Dewey's Read-a-thon: Et døgn i læsningens tegn

Der har efterhånden været stille alt for længe herinde. Men på lørdag sætter en af årets hyggeligste begivenheder igang, nemlig Dewey's Read-a-thon som er et døgn, der står i læsningens tegn. Og jeg glæder mig.

Med Read-a-thon'et tænkte jeg, at jeg ville forsøge at vende tilbage til bloggen så småt. I hvert fald vil jeg på lørdag fra kl. 14:00 oprette et indlæg på bloggen som jeg løbende vil opdatere, hvor jeg vil reflektere over mine læseoplevelser undervejs.

Jeg har den sidste uges tid gået og overvejet hvilke bøger der skal være på min læseliste, og jeg har efterhånden fundet en stak, som jeg glæder mig til at give mig i kast med. Dog er det bare et udkast til hvad mit læsedøgn vil byde på, og det er mere en guideline end en fast stak jeg vil holde mig til. Men et gennemgående tema for stakken er nok de mere letlæselige bøger, som enten er børnebøger, young adult eller lignende, med et flydende sprog og (forhåbentlig) spændende plotlines som jeg vil flyve igennem. Jeg har dog et par bøger i baghånden, som jeg godt kunne finde på at ty til, hvis mit humør skulle gå i en anden retning.

Min bogstak lyder indtil videre således:

1. Animal Farm af George Orwell.
Jeg har sammen med min læseklub (Ida, Louise, Nadja) besluttet at lægge ud med at læse denne fine lille bog. Jeg har faktisk aldrig fået læst noget af Orwell, men har hørt mere "børnevenlige" gengivelser af Animal Farm gennem tiden. Jeg glæder mig til at stifte bekendtskab med hans forfatterskab.

2. The Amber Spyglass af Philip Pullman
Jeg har for nyligt genlæst de to første bøger i Pullman's serie "His Dark Materials" og jeg har gemt lidt på den tredje og sidste bog. Jeg elsker simpelthen Lyras verden og de udfordringer hun møder undervejs, og jeg glæder mig til at genopleve den afslutningen igen.

3. Blind Willow, Sleeping Woman af Haruki Murakami
Jeg har også været igang med novellesamlingen her af Murakami den sidste måneds tid, hvor jeg blot har taget en enkelt novelle engang i mellem. Jeg tænker at novellerne vil fungere godt som afbræk ind i mellem de lidt længere bøger.

4. Percy Jackson and the Lightning Thief af Rick Riordan
Denne bog er jeg stødt på meget for tiden, og jeg fandt den billigt på Amazon og klikkede den hjem. Jeg har gemt den her til Read-a-thon og håber på at det vil være en rigtig god historie at forsvinde ind i.

5. The Walking Dead Vol. 1 + 2
Jeg har haft disse to graphic novels liggende i noget tid efterhånden, men jeg har gemt dem til at læse på lørdag. Jeg tænker at denne format vil være perfekt når tempoet og koncentrationen svigter.

Kommer jeg igennem alle bøgerne, når jeg op på 1243 sider plus de to graphic novels sidetal oveni.Skal i være med til Read-a-thon på lørdag? Og hvad står der på jeres læseliste? Skriv gerne i en kommentar hvor jeg kan følge jeres læsedøgn. Jeg kan næsten ikke vente!5 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig! Til Animal Farm og til hyggen! Jeg håber, vi kan holde lidt sammen undervejs :-) Har du besluttet dig for, om du aflyser kor til fordel for readathon? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til at holde lidt sammen med jer undervejs :-)

   Nej, jeg bliver desværre nødt til at tage ud i kirken søndag morgen. Det kom ikke lige til at passe med at blive væk. Men planen er, at jeg står meeeeget tidligt op og får læst en masse inden (jeg må nok indse, at jeg får brug for søvn) ;)

   Slet
 2. Sikke dog en skøn læsestak! Jeg elsker 'Animal Farm'. Og Philip Pullman er jo altid bare kærlighed. Jeg glæder mig til at følge med hos dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg glæder mig virkelig også til at fordybe mig i den fine stak!
   Jeg glæder mig også meget til at følge dit læsedøgn, Rikke! :)

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet