3. maj 2016

Måneden der gik: April

Jeg har set de månedlige opsummeringer rundt omkring på de forskellige blogs, og jeg synes det er så umådelig hyggeligt at følge med. Jeg vil adoptere tendensen og forsøge at inddrage lidt forskelligt; hvad jeg har læst, hvad jeg har lyttet mest til af musik, hvis jeg har oplevet noget særligt spændende, osv. 

April er nu afsluttet...
Måneden er løbet fra mig. Jeg synes næsten lige vi ramte 1. april, og nu er måneden omme. I april snusede vi til foråret - i al sin alsidighed - og det har virkelig påvirket mit humør. Jeg har haft dage, hvor jeg har været overraskende produktiv og virkelig fået arbejdet på diverse ting, der skulle ordnes. Samtidig har der også været dage, hvor jeg mest af alt havde lyst til at krybe tilbage under dynen og rulle gardinet for. 
Eksaminerne er ved at komme nærmere i alle mine fag, og jeg har stresset over både valg i forhold til opgaveskrivning samt valg af hvad der egentlig skal foregå på mit 9. semester; praktik eller profilfag? April har også bragt SPOT festival med sig, som jeg arbejdede til med nogle pop-up koncerter rundt omkring i Aarhus. Alt i alt, en ret travl måned.

I april har jeg læst
6 hele bøger og 2 halve. Det er meget, i forhold hvad jeg plejer. Men det er helt sikkert også pga. Dewey's Read-a-thon.
Jeg færdiggjorde "City of Bones" af Cassandre Clare i starten af måneden. Derefter læste jeg thrilleren "Bird Box"af Josh Malerman som virkelig var nervepirrende. Jeg kunne slet ikke slippe den. Efter en snak med mine læseklubspiger besluttede jeg mig for at gå i kast med "Lolita" af Vladimir Nabokov, som længe har stået ulæst på min bogreol - og hvor jeg er dog glad for, at jeg fik den læst! Selvom nogle passager var lidt tunge, så var jeg generelt helt vild med den trods dens bizarre plot. Derefter påbegyndte jeg "City of Ashes" af Cassandre Clare, som jeg først færdiggjorde efter Read-a-thon'et. 
Under read-a-thon'et fik jeg læst tre bøger og påbegyndt en sidste, nemlig "Animal Farm" af George Orwell som jeg synkronlæste med pigerne fra min læseklub, dernæst tog jeg fat i "Percy Jackson and the Lightning Thief" af Rick Riordan. Efterfølgende læste jeg Vol. 1 af "The Walking Dead" som jeg længe havde glædet mig til at læse. Sidst men ikke mindst påbegyndte jeg tredje og sidste bog i His Dark Materials af Philip Pullman, nemlig "The Amber Spyglass", som jeg stadig er igang med sideløbende med mine mange uni-tekster.


Bedste læseoplevelse
Der har været mange gode bøger i denne måned, men på forskellige måder. Jeg var helt vild med "Bird Box", men hvis man skal se på smukt sprog må jeg også nævne "Lolita". Samtidig var jeg også virkelig glad for at stifte bekendtskab med Percy Jackson, som mere var en hyggelig og begivenhedsrig læseoplevelse. "Animal Farm" var helt klart også en af aprils-favoritter.

Månedens sang
"Taro" af Alt-J har nærmest kørt på repeat herhjemme. Jeg ved ikke helt, hvad det er, der gør det. Men den sang gør mig virkelig glad og i godt humør og jeg sætter den ofte på et par gange mens jeg går rundt og gør mig klar til at skulle ud af døren. Og så kan jeg slet ikke lade være med at danse lidt med.

Den kommende måned: Maj
I majmåned har jeg planer om at påbegynde mine tre eksamensprojekter, som er vidt forskellige og alle kommer til at kræve meget arbejde. Jeg både frygter det og glæder mig til at fordybe mig i nogle emner, der interesserer mig. Dog blev jeg voldsomt forkølet efter weekendens SPOT festival, så jeg har brugt de sidste par dage på at restituere. Først i dag, er jeg nogenlunde på toppen igen, dog langt fra helt rask. Og der er jo kapsejlads på fredag som jeg bare SKAL være rask til ;)
I forhold til læsning ved jeg ikke hvor meget jeg når, grundet al den eksamensforberedelse. Men jeg har i hvert fald planer om at færdiggøre "The Amber Spyglass" af Philip Pullman inden for de næste par dage. 
Jeg har ikke en planlagt TBR-bunke, men nogle af de bøger der virkelig trækker i min opmærksomhed for tiden er "The Road" af Cormac McCarthy, "Station Eleven" af Emily St. John Mandel og "The Fellowship of the Ring" af J. R. R. Tolkien.
Dog klikkede jeg igår en hel stak bøger hjem fra Saxo, så mon ikke jeg tager fat i et par af dem også. Jeg håber på, at kunne dele mit bookhaul med jer, når det ankommer.


3 kommentarer:

 1. Åh, både The Road og Station 11 er vidunderligt dystre! Selvom The Road også frustrerede mig en del, var det en oplevelse at læse den :-)

  Btw. Hyggeligt med månedlige opdateringer. Det elsker jeg også altid at læse hos andre :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker virkelig også dystre romaner, så jeg tror de vil falde i god jord hos mig!

   Og ja, ikke? Det er noget så hyggeligt at læse :D

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet