8. juli 2016

Måneden der gik: Juni

Juni er afsluttet...
Juni var en måned, der var fyldt til randen med eksamensforberedelser. Lige siden midten af maj, sad jeg fordybet i tre forskellige store projekter, som har taget nærmest al min tid. Jeg har været utroligt stresset og som resultat af det, også blevet syg undervejs i eksamensperioden. Dog er jeg kommet godt igennem alle tre eksaminer, og jeg er rigtig stolt af min arbejdsindsats og glad for de resultater jeg har opnået.I juni har jeg læst
Eftersom jeg har brugt ufattelig meget tid på eksamenslæsning, har der har ikke været megen tid til hygge-læsning. Dog har jeg alligevel fået læst tre bøger:

"Steelheart" af Brandon Sanderson læste jeg i starten af måneden. Det er en bog, der efterhånden har stået på min bogreol i en lang periode. Jeg købte den nemlig kort efter at jeg færdiggjorde hans Mistborn Trilogy som er fuldstændig fænomenal og eventyrlig. "Steelheart" var også en god bog, men slet ikke på samme måde som Mistborn serien. Jeg ved ikke, om det var fordi, mine forventninger var skyhøje, men det tog mig et stykke tid at vænne mig til den lidt anderledes skrivestil samt hovedpersons tale og tanker, som man følger. Men jeg endte alligevel med at være ganske underholdt, og har tænkt mig at fortsætte med serien. 3.5/5.

"The Last Illusion" af Porochista Khakpour læste jeg omkring midten af juni måned, efter jeg havde stødt på den i en video af en BookTuber, som jeg holder meget af, nemlig MercysBookishMusings. Tjek hende ud her. Jeg har skrevet en anmeldelse af bogen her på bloggen, så jeg vil ikke gå alt for meget i detaljer om den her. Men en spændende læseoplevelse var det helt sikkert. Læs min anmeldelse her. 3.75/5.

"A Monster Calls" af Patrick Ness er en bog, som længe har hevet i min opmærksomhed. Jeg har efterhånden set ufattelig mange snakke om den både i blogverdenen samt på Booktube. Endelig fik jeg taget mig sammen til at læse den, og nøj, hvor den lever op til alt dens hype. Det var en smuk og hård fortælling som rev i mine følelser, samtidig med at den var illustreret på en helt fantastisk måde; super dystert og i nærmest kun sort farve. Den kan jeg helt sikkert anbefale. 5/5.

Månedens bedste læseoplevelse
Helt sikkert "A Monster Calls" af Patrick Ness. Den rørte mig dybt og jeg kunne næsten ikke slippe bogen undervejs. Den tager nogle meget tunge emner op såsom sygdom, mobning og anstrengte familieforhold og får sat en masse tanker igang hos læseren. Jeg var fanget fra første side. 

Månedens sang
Jeg har faktisk ikke hørt så ufattelig meget musik under min eksamenslæsning, da jeg arbejder mest koncentreret i stilhed. Men dog skulle jeg undervejs i en af mine projekter analysere stemmebrug i en sang, så den må mit valg falde på, nemlig: "The Weeping Song" af Nick Cave and the Bad Seeds.

Den kommende måned: Juli
Ja, jeg er en smule forsinket med mit månedlige recap i denne omgang, så vi er allerede et godt stykke inde i juli. Men juli måned bliver også travl: Jeg har været i London i starten af ferien, og har nu knap en uge hjemme i Aarhus, til jeg skal til korkonkurrence i Miltenberg, Tyskland med mit skønne kor, Akademisk Kor Aarhus. Derefter tager jeg nærmest direkte i "sommerhus" med en flok venner i 5 dage. Derefter skal jeg på en lille cykelferie med to gode gutter fra mit studie, hvor vi skal cykle fra vestkysten og tilbage til Aarhus. 

Måneden bliver altså meget travlt, og det bliver nok egentlig begrænset hvor meget jeg reelt set når at læse. Dog er jeg i øjeblikket i fuld gang med at læse "The Fellowship of the Ring" af J. R. R. Tolkien, som jeg nyder i fulde drag. Jeg håber på at kunne færdiggøre den inden for et par dage og derefter gribe et par Little Black Classics, som jeg bl.a. erhvervede mig i London. Vi skal læse "Homecoming" af Yaa Gyasi med de søde piger fra min læseklub (Louise, Ida og Nadja), så den håber jeg at få læst i løbet af mine planlagte ture.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar