9. juni 2016

Måneden der gik: Maj

Maj er afsluttet...
Jeg har været totalt oversvømmet af eksamener og ting der skulle ordnes samt en smule sygdom, som alle har været faktorer der har gjort, at denne opdatering er en anelse forsinket. Ups.

I maj har jeg læst
Jeg har som sagt haft virkelig travlt i maj med eksamener. Jeg har i alt 3 eksamener, som ikke lyder af så forfærdeligt meget, men de er alle store projekter, som jeg skal researche og starte fra bunden. Og så ligger de bare riiimelig tæt, så der er travlt. Den første var en 15-18 siders opgave, som skulle researches fra bunden (nærmest endnu en bachelor opgave), og den har taget meget af min tid. Jeg formåede dog at aflevere den næsten en uge før tid, så jeg ville have god tid til at starte den næste. Det har så også resulteret i, at jeg ikke har fået læst så forfærdeligt meget i løbet af maj.

Men jeg fik alligevel læst 3 hele bøger samt færdiggjort en 4, så helt skidt en læsemåned var det alligevel ikke. Oveni det har jeg selvfølgelig læst en helt masse studierelateret, men det tæller jeg ikke med her.

The Amber Spyglass af Philip Pullman påbegyndte jeg i aprils Readathon, lagde til side i nogle dage, og påbegyndte så igen i starten af maj og læste færdig. Det er en genlæsning for mig, dog første gang jeg læser bogen på engelsk, og nøj, hvor den ramte mig hårdt. Det er længe siden jeg har grædt til en bog, men det gjorde jeg altså i høj grad til slutningen af denne (ligesom jeg også gjorde første gang jeg læste den). 5/5 stjerner.

The Road af Cormack McCarthy er en bog jeg har haft stående på min hylde i en del år efterhånden, og endelig fik jeg taget mig sammen til at læse den. Den var underholdende og gribende i nogle momenter, men der var også meget ved den, som jeg ikke var ellevild med. 3.5/5 stjerner.

The Cloud Searches, Amulet Vol. 3 af Kazu Kibuishi. Amulet er en serie som jeg virkelig nyder at følge. Den er fyldt med action og samtidig familieforhold og jeg nyder især illustrationerne. Jeg har egentlig ikke givet den stjerner på Goodreads, men omkring 4/5 stjerner, vil jeg tro. God underholdning, i hvert fald.

Percy Jackson and the Sea of Monsters af Rick Riordan var en af de bøger jeg købte i maj og også fik læst. Jeg nød at læse den første bog om Percy og hans eventyr under Readathon i april og så frem til at læse videre. Jeg var underholdt, men det var ikke den mest spændende bog. Men jeg har generelt hørt at denne er en af de svagere i serien, så jeg vil klart læse videre. 3/5 stjerner.

Bedste læseoplevelse
Den bedste læseoplevelse i maj må være min genforening med Lyra i The Amber Spyglass. Den rørte mig dybt endnu engang, og jeg regnede slet ikke med det. 
Derudover er jeg utroligt glad for at jeg fik læst The Road da jeg nød dens opbygning af narrativet. Så selvom den kun fik 3.5 stjerner, var den alligevel en rigtig god læseoplevelse.


Månedens sang
Jeg har med et par fra mit studie efterhånden skamlyttet en helt masse Mew til vores sammenkomster, og specielt sangen "Comforting Sounds" har jeg hørt, nærmest på repeat, i denne måned. Virkelig smuk og rørende sang med utroligt mange lag. Den kan høres igen og igen, og man vil opdage nye ting. Jeg er vild med det. 

Den kommende måned: Juni
Ja, vi er jo allerede 9 dage inde i måneden og jeg har allerede møg travlt med eksamener, så jeg ved ikke hvor meget jeg rent faktisk ender med at få læst. Men lige nu ligger jeg med en utrolig hævet lymfekirtel, der er meget smertefuldt, så der er sat lidt af en stopper på eksamensskrivningen i de her dage, og jeg har fået hygget mig en smule med en bog i stedet. I øjeblikket læser jeg Steelheart af Brandon Sanderson og jeg håber på at læse en af mine nye bogkøb, nemlig "The Last Illusion" af Porochista Khakpour som lyder helt fænomenal. Ellers tænker jeg bare at vælge mine næste bøger efter humør. 


Har i nogle spændende læseplaner for juni, her i det lækre sommervejr?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar