1. maj 2014

1. maj: Nedtælling og fælleslæsning

I dag har vi ramt starten af maj måned og dette betyder flere ting for mit vedkommende:

- Sidste essay på Mary Immaculate College of Limerick er nu afleveret, og tilbage venter kun 2 x 45 minutters skriftlige eksaminer. Dvs. mit semester er ovre om et øjeblik og jeg får derefter 3,5 måneds ferie forude. Puha.
- Fælleslæsning af Moby Dick af Herman Melville (har hashtagget #melvilledk på instragram), og
- Kun 20 dage tilbage i det irskeJeg sidder i øjeblikket med meget blandede følelser. På én gang er jeg overlykkelig; jeg skal snart hjem. Hjem, til mine skønne venner, min søde familie og fantastiske Aarhus. Jeg kan næsten ikke vente! Samtidig kan jeg slet ikke forestille mig, at skulle kunne forlade Irland, og de mange dejlige mennesker jeg har mødt her. Meget har jeg oplevet; godt og skidt, hjemve, sjove tider, hårde tider, dage fyldt med sol og grin, samt ufatteligt meget mere. Jeg har fået venner for livet på tværs af landegrænser.
Udveksling er så mange ting: En læringsprocess omkring hvem man er, studier og nok vigtigst af alt, kulturmøder og spøjse tilgangsvinkler til diverse situationer. Jeg har lært så ufatteligt meget af at være afsted, og jeg ville på ingen mulig måde have undværet denne oplevelse.


Udover at en nedtælling er begyndt, er der også sat det hyggeligste projekt igang, nemlig fælleslæsning af Herman Melville's Moby Dick. Da jeg er en af de eneste i min omgangskreds, der har en stor kærlighed for bøger, er det begrænset for mig at diskutere og læse side om side med andre, så dette er en fantastisk mulighed. Jeg læste om eventet på Paperback Castles og tænkte straks at jeg måtte give mig i kast med dette. Bogen har længe været i baghoved, som noget, jeg gerne ville læse engang. Nu var tiden til det, og jeg bevægede mig ned i den skønne O'Mahony bogbutik på Mainstreet i Limerick og fik anskaffet mig en smuk Penguin Clothbound Classics version af bogen:På nuværende tidspunkt har jeg læst de 3 første kapitler samt etymologi-delen. Jeg sprang pænt introduktionen over i frygt for at høre andres holdninger, før jeg kan danne mig mine egne.
Jeg havde regnet med, at jeg ville finde værket svært at komme igang med og måske en anelse tungt. Men indtil videre er jeg super positivt stemt, og er vild med Melville's skrivestil. Jeg ser virkelig frem til at fordybe mig videre i den rigtige historie om hvalen, som man på sin vis kender så godt - eller i hvert fald i brudstykker."Chief among these motives was the overwhelming idea of the great whale himself. Such portentous and mysterious monster roused all my curiosity. Then wild and distant seas where he rolled his island bulk; the undeliverable, nameless perils of the whale; these, with all the attending marvels of a thousand Patagonian sights and sounds, helped sway me to my wish."  2 kommentarer:

 1. Åh, hvor er dit blogunivers hyggeligt! Jeg har tilføjet din blog til min Bloglovin', og glæder mig til at klikke forbi, når nye indlæg popper op :)

  Maj lyder virkelig til at blive en turbulent måned for dit vedkommende; når så mange omvæltninger sker, er der mange indtryk, der skal fordøjes. Men det er selvfølgelig også en stor del af hele eventyret :)

  Og så er jeg virkelig taknemmelig for, at du er med til at bakke op om fælleslæsningsprojektet. Det var lidt 'farligt' at starte, synes jeg, for tænk nu hvis den eneste, der læste med, blev en selv? Men jeg nyder virkelig at læse en bog i fællesskab, det er så hyggeligt. Og så er jeg meget positivt overrasket over Melvilles skrivestil. Den roder helt enormt; smukke sætninger gennemsyret af komik og næsten Shakespeareanske skjulte sex-jokes. Det er ret finurligt, og slet ikke som jeg havde troet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord, Rikke! Det sætter jeg pris på :)

   Selvfølgelig vil jeg bakke op om projektet! Jeg er vild med idéen, da jeg ikke rigtig har prøvet lignende før. Og indtil videre ser det ud til at være/blive en success! :)

   Slet