12. maj 2014

Eksamensforberedelser og overspringshandlinger

Jeg står og skal til min sidste eksamen på mit 4. semester i morgen tidlig: 45 minutters skriftlig (i hånden); et essay omkring irsk poesi. Dette har resulteret i lidt af en læsetørke for mit vedkommende.

Sagen er den, at jeg er så ufatteligt dårlig til at få startet mine eksamensforberedelser og bruger i stedet oceaner af tid på alt muligt andet - bare ikke læsning.
Hvorfor? Det ved jeg faktisk ikke helt. Måske fordi jeg får en anelse skyldfølelse over at jeg ikke læser det eksamens relevante materiale? Uanset hvad, har det resulteret i, at jeg de sidste par dage stort set ikke har haft åbnet en hyggelæsnings-bog, kun i dag, hvor jeg har læst (kun) 45 sider i "A Feast for Crows" af George R. R. Martin. I stedet har jeg pløjet en hel serie på 22 x 45 minutter over de sidste 5 dage. Åbenbart finder jeg det lettere at se tv-serier end at fordybe mig i læsning. Hm.

Det har jo så også resulteret i, at jeg er gået i stå i fælleslæsnings projektet af "Moby Dick" af Herman Melville. Jeg er omkring side 300, så jeg har en del at indhente efterhånden, fornemmer jeg. Det lyder nemlig til at diverse bogbloggere er mig langt i forkøbet. Puha! 

Det irriterer mig grænseløst, at jeg gang på gang møder denne totale stilstand i forhold til læsningen, men jeg tror måske bare det er min natur; jeg kan ikke finde ud af at hyggelæse når jeg burde studere. 

Jeg håber meget på at genfinde læselysten i morgen efter den sidste eksamen, da jeg savner at lade mit blik over nedskrevne eventyr og fordybe mig i et andet univers. 


Hvordan har i det med at kombinere eksamensforberedelser og selvvalgt læsning? Ser i det som et afbræk fra det tvungne arbejde, eller har i det som mig og stopper totalt (og ubevidst) al læsning?

2 kommentarer:

  1. Åh, eksamen og læsning. Det er en meget interessant kombination og en næsten umulig balance. For mit eget vedkommende ender jeg altid med at læse alt det, jeg ikke skal. Alt det hyggelige frem for alt det besværlige; indtil det går op for mig, jeg burde læse til eksamen, og jeg derfor står op kl. 03 om natten for at udøve effektiv opgaveskrivning. (suk). Mine eksamensvaner er legendarisk forfærdelige.

    SvarSlet
  2. Hehe, jeg kender det kun alt for godt - skriver bachelor pt., og overspringshandler konstant.

    - Anne

    SvarSlet